Kort historik

Namnet Vibrationsverket hittade dottern Alma på när hon och bästa vänner repeterade inför föreställningen på Sommarcirkusskolan, 2013.

Det började med Sommarcirkusskolan. Redan 2004 började vi hålla cirkusskola i trädgården i Anga. Då var vi ganska nyinflyttade i socknen och Wolfgang hade många år med Göteborgsbaserade Teater Kolibri med sig i bagaget. Allteftersom har verksamheten vidareutvecklats. Sommarskolan är numer en cirkusinspirerad ljud- och balanskonstskola för barn, familjer och unga. För några år sedan köpte vi, med viktigt kulturstöd från Region Gotland, det f.d. Slöjdcirkusprojektets stora vita tält, med trägolv. Det är makalöst vackert! Ovärderliga vänner hjälper till att resa det varje vår och ta ner det varje höst. Där huserar nu Sommarskolan och där hålls även andra workshops, mindre konserter och event. Ljud-, balans- och perceptionskonst befinner sig alltid i fokus.

Med knapp marknadsföring har Sommarskolan under snart 16 år fyllt somrarna med barn från Havdhem i söder till Bunge i norr, och en och annan ”sommargotlänningar” från spridda delar av landet. Många återkommande barn, ungdomar och vuxna är själva ursprunget till lusten och viljan att vidga verksamheten och platsens möjligheter.