Vi som håller i trådarna

Vibrationsverkets verksamhet drivs sedan 2004 genom Kulturföreningen Balans i Fokus. Föreningen erhåller sedan 2021 ett årligt verksamhetsstöd från Region Gotland. Sedan 2022 driver föreningen det treåriga utvecklingsprojektet Vibrationsverket – Rum för rörelse med stöd av Kulturrådet.

Organisationen är konstnärsdriven och leds av:

Anna i nät

 Anna E Weiser projektledare/konstnärlig ledning, klangkonstnär Transdisciplinär tonsättare, röstkonstnär, skribent, Somatic Movement Educator/BMC®, med konstnärlig masterexamen i komposition intermedia från Kungliga Musikhögskolan. Arbetar projekt- och processbaserat i ett vidgat konstmusikaliskt fält. Utforskar klang och lyssnande – sense of sound – i vidare perspektiv; materialnära, rumsligt, i landskap, i relation till sensibilitet och perception. www.annaeweiser.se

 

 

IMG_2595

Wolfgang Weiser – ekonomiansvarig & balanskonstnär Jonglör, doktorand vid Gbg Universitet, lärare i Alexanderteknik, samt gymnasielärare i teater, cirkus och estetisk kommunikation. Undervisar och fortbildar inom kreativa processer, hälsa och arbetsmiljö, med särskilt fokus på rörelsebildning.

 

 

 

Verksamheten bidrar genuint till en levande landsbygd och har under lång tid särskilt varit ett konstnärligt, lärprocess- och livskvalitetsmässigt viktigt vattenhål för barn, unga och familjer boende över hela ön. De nära och djupa relationer vi byggt upp över tid har skapat en särskilt familjär och avspänd stämning, avgörande för att kunna arbeta med komplexa konstnärliga processer och guida dem i hamn. Det är en förutsättning vi är rädda om.
Anna & Wolfgang

 

Stöds av:

I det treåriga utvecklingsprojektet med stöd av Kulturrådet samverkar föreningen med Region Gotland genom dansutvecklare Gia Schager och scenkonstutvecklare Annika Wassén, även med Nycirkus Gotland, SV Gotland, Kulturskolan, med andra arrangörsföreningar på ön, samt med frilansande konstnärer inom dans, rörelse, cirkus, klang och musik, på och utanför Gotland

2022 erhöll föreningen projektbidrag från KUR för barn- och familjeföreställningen Vipsssss, 2018 för JonglÖra BalansÖra i samverkan med SV Gotland och Fenomenalen Science Center. Föreningen har fått upprepat stöd från Visby Barnkrubba för inköp av lek- och lärandematerial samt utvecklande av lärmiljö. Den har erhållit lokala utvecklingsbidrag, LUB, från GUBIS, samt fått materialsponsring från Österby Brädgård.

Företaget HB Ljud & Balans Perceptionskonst på Gotland startades 2009 av Anna E Weiser och Wolfgang Weiser. Det ansvarar för skötsel av platsen i Anga.

Många har genom åren bidragit till verksamheten, med allt ifrån idéer till scentekniska lösningar, snickerier, gräsklippning på tältplatsen, bollande och korrektur av projektansökningar, etc. Dessutom bidrar många människors ovärderliga insatser till att det stora verksamhetstältet reses och rivs varje säsong. Under årens lopp har tillfälliga besökare och gäster, grannar, familj och vänner ställt upp. Ett stadigt och makalöst tältteam har bestått av: Joakim Klint, Maivie och Per Tollefeldt, Dudley Slinger, Monika och Jan-Erik Eriksson, Liselotte Aldén, Silke, Idun, Alma, Friedel, Hilde Weiser, med flera.

Kontakta oss för bokning av föreställningar & workshop, och/eller för kompetensutveckling i sinnligt lärande med utgångspunkt i ljud och rörelse, lyssnande och balans.