Kort historik

Namnet Vibrationsverket hittade Alma Weiser på när hon och bästa vänner repeterade inför föreställningen på Sommarcirkusskolan 2013.

Allt startade med Sommarcirkusskolan. Redan 2004 började vi, Anna och Wolfgang Weiser, hålla cirkusskola hemma i trädgården i Anga på östra Gotland. Då var vi ganska nyinflyttade i socknen och Wolfgang hade många år med Göteborgsbaserade Teater Kolibri med sig i bagaget. Verksamheten har sedan vidareutvecklats allteftersom. Sommarskolan är numer en cirkusinspirerad ljud- och balanskonstskola för barn, familjer och unga. Med knapp marknadsföring har Sommarskolan under snart 18 år fyllt några sommarveckor med barn från Havdhem i söder till Bunge i norr, och en och annan ”sommargotlänning” från spridda delar av landet.

För några år sedan köpte vi, med viktigt kulturstöd från Region Gotland, det f.d. Slöjdcirkusprojektets stora vita tält, med trägolv. Det är makalöst vackert! Ovärderliga vänner hjälper till att resa och riva och underhålla det. Där huserar nu Sommarskolan men där hålls även andra workshops, Little Somatic Summer School, konserter och event. Medan tältet sedan ligger i vintervila ger Vibrationsverket/KF Ljud och Balans konsertföreställningar och workshops för barn.

Lyssna, balansera och konsten att uppfatta med alla sinnen är och har varit de huvudfokus verksamheten håller. Många återkommande barn, ungdomar och vuxna är själva ursprunget till lusten och viljan att vidga verksamheten och platsens möjligheter. Sedan 2021 erhåller Vibrationsverket verksamhetsstöd från Region Gotland.